ÖNMENEDZSELÉS: A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ ALAPJAI

ÖNMENEDZSELÉS: A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ ALAPJAI

Céges kommunikációs tréning. Képzés nyilvántartási szám: E-0011859/2018/D010

Képzési idő: 10 óra; 1 nap

Elmélet: 4 óra;

Gyakorlati órák száma: 6 óra

Létszám: minimum 6 fő, maximum: 16 fő

Miben segít ez a tréning?

  • A munkatársak megtanulják a tiszta kommunikáció, az önkifejezés alapjait és mindennapos gyakorlati használatát.
  • Az önismeret fontosságának tudatosítása: a legjobb befektetés saját magunkba. Ezáltal tudunk jól figyelni másokra, a csapatunkra.
  • Tisztább viszonyok és kapcsolatok, nagyobb empátia és lojalitás a munkahelyen. (Persze a magánéletre is hatással van. 🙂
  • Erősíti az együttműködési és együtt gondolkodási készséget.

Célja:

A résztvevők megismerjék a szóbeli és nonverbális kommunikációhoz szükséges készségeket, ezek fejlesztésének módjait, s ezáltal önismereti alapokat szerezzenek. A tréning hozzásegítse a résztvevőket ahhoz, hogy magabiztosan és eredményesebben fejezzék ki önmagukat, gondolataikat szóban.

Önismeret fejlesztés: ez a képzés gyakorlatok során tudatosítja a személyközi kapcsolatokban használható készségeket, viselkedési és stílus aspektusokat. Saját képességekre és készségekre épített hatékony kommunikációs technikák elsajátítása és alkalmazása áll a fókuszban.

A tudatos önismeret segítség a munkahelyi kommunikációs nehézségekkel, előítéletekkel, konfliktus helyzetekkel való megbirkózásban. Fontos cél, hogy a résztvevők pozitív mintákkal tudjanak viszonyulni megoldásra váró feladatukhoz, erősödjék önbecsülésük, találjanak örömet és kihívást munkájukban.

Fejleszti:

az önismeretet, tudatosítja és fejleszti a különböző személyközi kapcsolatokban használható készségeket, a viselkedés és stílus egyéni jegyeit, az egyén hatékonyságát kommunikációjában. Megismertet az egyénre szabott lehetőség-erősség-fejleszthetőség kommunikációs vetületeivel. Magabiztosságot ad, segít a helyes énkép kialakításban, empátiát és érzelmi intelligenciát épít.

onmenedzsment02-photo by-stephen-leonardi-unsplash