RÓLAM

Zámbó Márta komplex coach, kommunikációs szakember

Zámbó Márta komplex coach, kommunikációs szakember, tréner

Egész életemben útkereső voltam, s még most is szeretek rácsodálkozni az új dolgokra. Mindig az a kérdés foglalkoztatott (sok más mellett), hogy mi célból érkeztünk erre a bolygóra? Előre eltervezett feladattal jöttünk-e? Részei vagyunk-e egy nagy tervnek? Vagy minden csak egyszeri és végleges? Sokszor éreztem magamban egyszerre a kérdést és a választ…

Mindig nagyon szerettem tanulni. Kacskaringós utamon sokféle tudást és alternatív módszert megismertem. Önismeretként lelkesen alkalmaztam magamon a tanultakat. Kommunikációs szakemberként több mint tizenöt éven át a versenyszférában dolgoztam, vezetőként, személyi tanácsadóként. A gazdasági szektorban szerzett tapasztalatok fordítottak az egyéni belső kommunikációs folyamatok feltérképezése, a lélek megismerése, megértése felé. Megtanultam számos alternatív módszert az egyén lelki jól-létének kiteljesítése, az egység megtapasztalása érdekében.

A kommunikáció volt az első, ami megfogott és sok mindent tanultam általa, de leginkább az emberi kapcsolatok milyensége és a lélek, amiről mindent, de mindent tudni akartam… Elvarázsolt, hogy vannak emberek, akikkel olyannyira közel érezzük magunkat egymáshoz, hogy fél mondatokból is értjük egymást. Van akivel láthatatlan kötelékek kapcsolnak össze, s vannak olyanok is, akiket oly nehezen viselek. Miért e különbözőség? Hogyan működik? Tudjuk-e mi működtetni? Ez a működtetés az, ami a mai napig inspirál és lenyűgöz.

Hiszem, hogy ha „rendet rakunk” önmagunkban, körülöttünk is helyreállnak a dolgok. Amint belül, úgy kívül.

A kommunikáció összeköt vagy elválaszt… Már egy mondat közel hoz, vagy a végtelenbe taszít. Hiszem, azért vagyunk itt, hogy az egymáshoz vezető utakat megtaláljuk és átéljük. Néha elég egy gesztus, egy mosoly, s a csoda megtörténik. Hiszek a csodákban, s mert hiszek bennük, hát megtörténnek. Gyere és változtasd meg a valóságodat, várlak szeretettel!

Tanulmányaim, képesítéseim

Már tizenévesen elvégeztem az Agykontrollt, aztán az Ultrát. 1992-től tanultam holisztikus személyiségfejlesztést, gyógy-meditációkat, 1994-ben autogén tréninget, majd 2001-ben elvégeztem a Belső Utazás alap és haladó tanfolyamát. 2002-ben megismerkedtem az EFT-vel. Útkeresésem során beavattak a Reiki energetikájába és  kipróbálhattam a Pszichodrámát, megismerkedtem a Családállítás módszerével is. Végeztem Mátrix, Kvantum és Yoga tanfolyamokat. 2013-ban tanultam a Theta Healinget.
Egyéb képesítések:

  • Komplex Coach képzés: Life coaching és Business coaching
  • Interkulturális kommunikációs tréner; szupervízió
  • Janus Pannonius Tudományegyetem: kommunikáció, művelődésszervezés
  • Teleschola: szerkesztő-riporter, újságíró