VEZETŐI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE

VEZETŐI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE

Céges vezetői tréning. Képzés nyilvántartási szám: E-0011859/2018/D002

Képzési idő: 10 óra; 1 nap

Elmélet: 4 óra;

Gyakorlati órák száma: 6 óra

Létszám: minimum 6 fő, maximum: 16 fő

Miben segít ez a tréning?

  • A résztvevők megismerik a vezetői szerepeket, modelleket, és saját vezetési stílusukat: Önismeret a saját fejlődésünk kulcsa.
  • Megismerik és megérthetik a vezetői kommunikáció fontosságát.
  • Megtanulják a támogató, építő kommunikáció alapjait, ezáltal kevesebb konfliktus és félreértés, helyette tudatos kommunikáció születik, ami növeli az eredményességet.
  • Hatékony kérdezés technikát és visszacsatolást, építő kritikát tanulhatnak a gyakorlatba ütetve. Sikeresebben motiválják munkatársaikat.

Célja:

A résztvevők megismerjék a vezetés fogalmát, funkcióit. Tisztában legyenek saját vezetői képességeikkel, attitűdjükkel. Ismerjék az alapvető vezetési stílusokat és legfőképpen ismerje fel minden résztvevő a saját vezetői stílusát. Tudatosítsa az elvárások és az önértékelés közötti lehetőségeket, erősségeket illetve a fejlesztésre lehetőségeket adó területeket.

Vezetői önismereti gyakorlatok során képessé váljon az esetlegesen már rögzült vezetési stílusán változtatni. Ismerje meg a hatékony vezető eszköztárát.

Képes legyen úgy kritizálni és bírálni, hogy ne sértsen másokat: építő, támogató kommunikáció elsajátítása. Hatékony kérdezéstechnika és a hallgatás–meghallgatás, mint lehetőség ismerete.

Fejleszti:

az önismeretet és vezetői képesség palettát. Tudatosítja a személyközi kapcsolatokban használható készségeket, viselkedési és stílus aspektusokat. Alkalmazkodó képesség, objektivitás és érzelmi intelligencia fejlesztés. Hatékony kommunikációs technikák elsajátítása és alkalmazása. Fejleszti a vállalkozó készséget, mint a teljesítmény és a motiváció, az irányítási és döntéshozatali technikát. Tudatossá teszi a vezetői kommunikációt.

vezetoi hatekonysag01 photo by-matteo-vistocco-unsplash